Kulinarne podróże, małe i duże
Kulinarne podróże, małe i duże - zaproszenie do Klubu Pasjonatów Uniwersytetu Trzeciego Wieku
Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie Filia nr 10, oraz Klub Pasjonatów Uniwersytetu Trzeciego Wieku Uniwersytetu Rzeszowskiego zapraszają na niezapomnianą wyprawę w czasie i przestrzeni „Kulinarne podróże, małe i duże".
Przewodnikiem w tej podróży będzie Bernadetta Nowicka – Lassota.
Bernadetta Nowicka – Lassota - nie tylko adwokat, ale także zapalona kolekcjonerka przepisów i książek kucharskich. W jej kolekcji znajdują się przepisy gromadzone przez ponad 50 lat, niektóre już dzisiaj w polskiej kuchni historyczne, ale też współczesne, przywiezione z różnych krajów świata. To będzie coś dla smakoszy, ale także dla podróżników. Prelegentka, obok opowieści o swoich zbiorach książek kucharskich i historii ich powstawania, przewiduje poczęstunek ciasteczkami adwentowymi, przygotowanymi według tradycyjnego, sprawdzonego przepisu. Moderatorką Klubu Pasjonatów jest Maria Suchy z UTW-UR.
Wstęp wolny.